Proefpakketten en Reviews van (Alt)Vioolwereld

Proefpakket Vioolwereld 1:

Om een goed idee te krijgen hoe de methode in de praktijk werkt vindt u hieronder voorbeeld materiaal van Vioolwereld deel 1 te weten de inleiding, les 6, les 12 en les 18:

Klik hier om te downloaden

Daarnaast is er ook een bijbehorende proefwebsite waarop de mp3’s en pdf’s van begeleidingen te vinden zijn.

Website:  www.vioolwereld.nl
Gebruikersnaam: viooldemo
Wachtwoord: 11-NLD2-DE33 (let op hoofdletters en streepjes)

Proefpakket Vioolwereld 2:

Om een goed idee te krijgen hoe de methode in de praktijk werkt vindt u hieronder voorbeeld materiaal van Vioolwereld deel 2 te weten de inleiding, les 3 en les 19:

Klik hier om te downloaden

Daarnaast is er ook een bijbehorende proefwebsite waarop de mp3’s en pdf’s van begeleidingen te vinden zijn.

Website:  www.vioolwereld.nl
Gebruikersnaam: viool2demo
Wachtwoord: 11-NLD2-DE44 (let op hoofdletters en streepjes)

Proefpakket Altvioolwereld 1:

Om een goed idee te krijgen hoe de methode in de praktijk werkt vindt u hieronder voorbeeld materiaal van Altvioolwereld deel 1 te weten de inleiding, les 6, les 12 en les 18:

Klik hier om te downloaden

Daarnaast is er ook een bijbehorende proefwebsite waarop de mp3’s en pdf’s van begeleidingen te vinden zijn.

Website:  www.vioolwereld.nl
Gebruikersnaam: altviool1demo
Wachtwoord: 12-NLD2-DE55 (let op hoofdletters en streepjes)

Proefpakket Altvioolwereld deel 2:

Om een goed idee te krijgen hoe de methode in de praktijk werkt vindt u hieronder voorbeeld materiaal van Altvioolwereld deel 2 te weten de inleiding, les 3 en les 19:

Klik hier om te downloaden

Daarnaast is er ook een bijbehorende proefwebsite waarop de mp3’s en pdf’s van begeleidingen te vinden zijn.

Website:  www.vioolwereld.nl
Gebruikersnaam: altviool2demo
Wachtwoord: 12-NLD2-DE66 (let op hoofdletters en streepjes)


Reviews:

1. “De auteurs hebben een boek willen schrijven waarin alle aspecten van viool leren spelen en muziek maken verweven zijn in een logische lijn. Ten opzichte van andere methodes misten ze met name gehoortraining, naspelen, improvisatie en creativiteit.  De sterke punten aan het boek zijn naar mijn idee de auditieve benadering van de eerste periode, het gebruik van bekende liedjes, de muzikale begeleidingen, de eigentijdse digitale middelen, de duidelijke plaatjes en leuke tekeningen. Last but not least: het sterke aandeel van improvisatie, fantasie, solfège en creativiteit. Een aanwinst op de methodemarkt!”

Mart Roegholt, recensent Esta in Arco nr. 4 jaargang 2019

2. “Vioolwereld van Nico Dezaire en Jaap Kastelein vind ik een zeer prettig boek om mee te werken. Op een gestructureerde manier biedt de methode stapsgewijs hoe je als docent alle aspecten van muzikale ontwikkeling vorm kunt geven. Het herhalende element van de verschillende oefeningen geeft de kinderen het idee dat ze daadwerkelijk iets opbouwen. De filmpjes en mp3’s zijn een ideale en onmisbare aanvulling in het digitale tijdperk van deze tijdsgeest. De leerlingen kunnen er gemakkelijk thuis zelfstandig mee aan de slag en trainen daarmee hun gehoor, puls-gevoel en een stukje samenspel.”

Hartini van Rijssel, violiste Noordpool-orkest,  Viool school Hart voor de viool

3. “Met heel veel plezier gebruik ik deze nieuwe methode. Voor leerlingen is het heel fijn om door middel van demonstratievideo’s te bekijken hoe een nieuwe techniek geoefend kan worden.Demo en meespeeltracks zijn handig om te luisteren zodat de leerling het stukje leert kennen en uiteindelijk kan meespelen met de meespeeltracks waardoor het een feest is voor de leerling om viool te spelen.Elke les is er veel variatie met haalbare doelen waardoor het voor de leerling leuk is om te oefenen. Ik kijk uit naar deel 2 en naar Altvioolwereld deel 1 en 2.

Marjan Valk, violiste/altvioliste/viooldocente te Zwolle

4. “Heel fijn om met Vioolwereld te werken! Fijn om zo een complete methode te kunnen volgen waarbij alles zo goed uitgelegd is. De methode is erg beeldend en fijn voor kinderen en ouders die alles willen kunnen nalezen. Ik kwam steeds in tijdnood met opschrijven. Bedankt!“

Ingeborg Cneut, (alt)viooldocente te Wassenaar, Leiden en Leiderdorp

5. “Op 31 augustus was ik bij de presentatie van de nieuwe vioolmethode “Vioolwereld” die door violist/componist Nico Dezaire samen met Jaap Kastelein is geschreven. Ik was verrast door de rijk gevarieerde inhoud die alle zintuigen in werking weet te zetten en ging zelf direct aan de slag.
Vioolwereld weet heel duidelijk een brug te slaan tussen het traditionele leren via notenschrift en het op gehoor leren.”

Wilma van der Heide, voorzitter Faso in de Nieuwsbrief van de Faso, september 2019

6. “Hallo Nico, ik was erg nieuwsgierig, en ik vind het er mooi uitzien. Eigenlijk heel veel van wat ik in het begintraject met mijn leerlingen doe, komt terug in dit boek, maar met veel meer samenspeel- en improvisatieoefeningen. Daar ga ik nog veel plezier aan beleven. Het is fijn dat de aandacht voor het aanleren van de basis niet meteen wordt afgeleid door noten leren lezen. Nogmaals dank”

Ine Troelstra, Viooldocente te Heeze

7. “Hallo Nico, ik vind Vioolwereld een ontzettend fijne methode, heel muzikaal en het heeft een prettige balans tussen techniek en spel. We gaan het op ons instituut gebruiken. Ik ga mijn collega’s enthousiast maken”

Tessa Zoutendijk, violiste, docent viool De Lindenberg Nijmegen.

8. “Hallo Nico, wat een ontzettend leuk boek is Vioolwereld! De kinderen vinden het ook erg leuk om uit te spelen. En vooral dat ze thuis via de laptop/Ipad etc de spelletjes kunnen doen. En de stickers….die zijn favoriet! Ik ben blij met je boek!”

Symone Boerstoel, violiste en keyteacher Yamaha String Class

9. “Hoi Nico, ik vond het leuk jouw methode te leren kennen, het ziet er allemaal erg goed uit. Een boel elementen die jij gebruikt, pas ik ook al toe, vaak zijn dat spontaan opgekomen verzinsels van mij om het leren even via een andere weg te proberen. Nu lijkt dat wat ik ook voorsta in banen geleid te zijn door jou.”

Elisabeth Cats, viooldocent, violiste Metropoolorkest.

10. “Dear Nico, I love your book and if you have an english edition I would like to order it. It is really fantastic!! I find very helpful your videos nowdays,I also teach online and I just show some of your tutorial videos to my student what is really great.Thank you!

Gábor Csonka , violist/concertmeester Operette van Budapest

11. “Gisteren een leuk nieuw boek in handen gekregen. Viool wereld 1 van Nico Dezaire. Ben je beginner en vanaf 7 jaar dan is dit een leuk boek om mee te beginnen. Het begint met je speelhouding wat ik zelf erg belangrijk vindt. Leuke demo en meespeeltracks. Het doen van opdrachten wordt ook duidelijk door de foto s in het boek.”

Katinka Messelink, violiste

12. “Een fijne verfrissende methode. Goede ontwikkeling in de vioolmuziek dunkt me”

Reinder Eggen, viooldocent Parkstad Vioolstudio